KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), informuję, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Miejska Biblioteka Publiczna we Wrocławiu z siedzibą we Wrocławiu ul. Sztabowa 98 (kod pocztowy: 53-310),
  2. Dane kontaktowe inspektora ochrony danych w Miejskiej Bibliotece Publicznej - adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu świadczenia usług
    na podstawie art. 6 ust. 1 pkt lit. b
  4. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą: Krajowy Rejestr Długów Biuro Informacji Gospodarczej SA ul. Danuty Siedzikówny 12, 51-214 Wrocław oraz Alektum Sp z o.o. ul. Jana Kilińskiego 30, 50-264 Wrocław (w przypadku zaniechania zapłaty należności wynikających z niezwrócenia
    lub nieterminowego zwrócenia udostępnionych zbiorów),
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane maksymalnie przez pięć lat
    od zakończeniu przez Panią/Pana korzystania z usług Miejskiej Biblioteki Publicznej we Wrocławiu i rozliczenia się ze zobowiązań względem Miejskiej Biblioteki Publicznej we Wrocławiu,
  6. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem,
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych,
  8. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do skorzystania z usług oferowanych przez Miejską Bibliotekę Publiczną
    we Wrocławiu.

Privacy Notice

In compliance with the article 13, sections 1 and 2 of the Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of 27 April 2016 on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data, and repealing Directive 95/46/EC (General Data Protection Regulation), I notify as follows:

1. The Wrocław Puclic Library, having its registered address at Sztabowa 98 street, 53-310 Wrocław is the controller of your personal data.

2. One can contact the Wrocław Public Library’s Data Protection Officer at: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3. Your personal data will be processed to provide services based on the    article 6, section 1b of the General Data Protection Regulation.

4. In case of failing to pay fees for the overdue media your data will be processed by the National Debt Register Economic Information Office JSC Danuty Siedzikówny 12 street , 5I-2I4 Wrocław and Alektum Ltd. Jana Kilińskiego 30 street , 50-264 Wrocław.

5. Your personal data shall be stored for up to 5 years after you stop using the services of the Wrocław Public Library, provided you have no financial or other obligations toward the Library.

6. You have the right to access, correct, limit the scope of processing, transfer and delete your personal data as well as raise objections to the way it’s being processed and withdraw your consent at any given moment, which will not affect the lawfulness of the processing on the basis of consent prior to its withdrawal.

7. If you find the use of your personal data to be infringing upon the General Data Protection Regulations, you have the right to lodge a complaint with a supervisory authority (UODO).

8. Personal data is supplied voluntarily, however it is necessary to use the services offered by the Wrocław Public Library.

 

Początek strony